松葉学園〜サウスカロライナ日本語補習校〜

School Designation English

Steer Committee English

"Matsuba Gakuen"
South Carolina Japanese Language Supplimantary School

(Nonprofit social welfare organization)

Location:
c/o Japanese Program
Dept. of Languages, Literatures and Cultures
University of South Carolina
Columbia, SC 29208 USA

E-mail:admin@matsubagakuen.org

■Purpose:
The mission of this school is to create a continuously improving environment that will provide children of Japanese parentage residing in South Carolina with training in Japanese Language as a mother language, an understanding of Japanese culture, and an improved ability to adapt to the Japanese educational environment after their return to Japan.

■Fundamental Policies:
  1.  With the goodwill and understanding of students, their guardians and instructors, the school seeks to maintain and perpetuate an interesting and enjoyable learning environment for the purpose of educating students to become well-rounded heirs to the Japanese culture.
  2. The school seeks to allow students to experience Japanese culture through the medium of traditional Japanese events and field activities as well as Japanese language and math education in the classroom.
  3. The guardians and school-board committee members will cooperate in efforts to improve the educational environment with better arrangements and facilities.

■Qualifications for admission: Admission to the school is restricted to students satisfying each of the following criteria.
  1. Elementary students must be at least six years old when beginning school in April.  Kindergarten students must be four/five years old
  2. In principle, the children should be of Japanese parentage.
  3. The students must be recognized as appropriate to the purposes of the school.
* Children wishing to enter the school who do not meet the above admission requirements will be admitted at the discretion of the Steering Committee.